Ugnsgrillad kyckling med yoghurtAtt helgrilla kyckling i ugn är både lätt och läckert! Ett recept på rödlöksfylld kyckling penslad med yoghurt och kryddor! Gör en snabb ost- och paprikasås till. Du behöverKyckling
Sås
Gör så här:Skölj kycklingen i kallt vatten. Låt den rinna av och torka eventuellt lätt med hushållspapper. Skala lökarna och klyfta dem. Blanda tomatpuré, vinäger, yoghurt, olja och hälften av kryddorna i en skål. Salta och peppra insidan av kycklingen och fyll med löken. Om du vill kan du knyta samman steken med ett steksnöre så öppnar den sig inte lika lätt. Lägg kycklingen på ett ugnsgaller över en långpanna eller lägg kycklingen i en smord, ugnsfast form, stor nog att rymma kycklingen. Salta utanpå och pensla sedan hela kycklingen med yoghurt- och oljeblandningen. Avsluta med att strö resten av kryddorna över kycklingen. Stek i ugn i cirka 200 grader. Det tar 45-60 minuter beroende på storlek och vikt på kycklingen. Provskär efter 45 minuter och se om köttet är genomstekt. Köttsaften ska vara klar i färgen. Under tiden kan du göra såsen. Bottenred såsen genom att smälta smör i en tjockbottnad kastrull, tillsätta mjöl och vispa i mjölk. Häll i buljong och kryddor. När såsen tjocknat rör du ner osten. Låt småputtra medan kycklingen är i ugnen och späd gärna med steksky när kycklingen är färdig. Före serveringen vispar du i yoghurten och smakar av med salt och vitpeppar. Ta ur löken och servera den som tillbehör tillsammans med kycklingen. Couscous, bulgur, ris eller ugnsstekt potatis går bra tillsammans med kycklingen, samt grönsaker och en god sallad. Tips! Som variation kan du fylla kycklingen med färska champinjoner eller grönsaker i bitar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KrutongerTillbehören som lyfter matenRätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan! Fjärde oktober är kanelbullens dagFira kanelbullens dag!Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka! MorotskakaMorotskaka + limeMorötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|