Kycklingsallad med äppleSallad är härlig sommarmat och självklart som praktisk utflyktsmat! Den här kycklingsalladen mättar bra med bulgur som bas. Äpple ger en fin smak. God även ljummen! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka bulgur i dubbla mängden vatten, tillsammans med buljongen, cirka 10 minuter. Rör ner 1 matsked olja och vinägern. Låt svalna. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och stek försiktigt i olja. Krydda mot slutet med basilika. Låt svalna och blanda ner i bulguren. Kärna ur äpplena och skär i små bitar eller tunna skivor och blanda ner. Finhacka rödlöken. Vill du ha en mildare smak förväller du den lite lätt innan du blandar ner den. Tillsätt eventuellt kaprisen. Klipp ner gräslök och smaka av med salt och peppar. Skär salladen grovt och blanda till sist ner den i bulguren. Servera salladen kall eller ljummen, tillsammans med bröd och gärna en bit god ost! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mat på minuterNyttig snabbmat med fisk och grönt till vardagsSvårt att slita dej fri från julhelgens matfester? Laga snabb och god couscouspytt med lax och fänkål på några minuter! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Riktigt god rätt. Syrlig och fin. Kaprisen kan man iförsig skippa =)