Kyckling i curryEn kryddig gryta som går fint att göra i förväg. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Stycka kycklingen men bena inte ur, och fräs delarna i olja tills de fått fin färg. Lägg åt sidan. Strimla morot, hacka lök och vitlök. Hetta upp några matskedar olja i stekgrytan och lägg i de torkade kryddorna och russinen. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa mjuka på lägre värme. Lägg i kycklingen och, späd med grädden och eventuellt lite vatten. Låt koka under lock i cirka 20 minuter eller tills kycklingen är väl genomkokt. Rör ner yoghurten och låt grytan bli varm. Smaka av med salt, peppar och några droppar sesamolja. Servera grytan med ris och gärna salladskål eller grönsallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SconesPizzasconesSugen på hemlagad pizza? Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka. SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!
Chocolate chip cookies i all ära, men ibland är det bra att gå tillbaka till klassikerna för att njuta rena, goda smaker till fikat. Ett välfyllt kakfat med enkla småkakor är en garanterad njutning för alla livsnjutare. Välkända kakor som schackrutor, chokladbröd, kolakakor eller syltkakor fyllda med din favoritsylt. Kanske några spröda kringlor, doppade i pärlsocker? Eller finska pinnar? Själva gillar vi klassiska smaker med russin och mandel i spröda mandelkakor! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|