Kycklingwok med nudlar

Kyckling är som gjort för wok! Snabbfrästa gränsaker, risnudlar och kryddor sätter fart på denna kryddiga rätt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 rödlök
  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g kycklingkött, utan ben
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 röd chili (mild eller starkare efter smak)
  • 1 bukett broccoli eller ca 4 dl fryst
  • 1/2 buljongtärning, kyckling eller grönsaks
  • 1 tsk honung eller råsocker
  • 1 tsk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 pkt risnudlar, 200g
  • raps- eller olivolja till stekning
  • citronsaft

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skölj dem kallt så de inte klistrar och låt dem rinna av väl. Klipp om de är mycket långa.

Finhacka eller strimla rödlöken. Rensa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken.

Skala och skär moroten i stavar. Skär paprika och broccoli i bitar.

Dela kycklingen i lagom bitar.

Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs löken och tillsätt kycklingen när löken fått färg och blivit lite mjuk. När kycklingen är genomstekt - lyft ur den och löken och lägg i en skål så länge.

Blanda nu buljong, honung och vinäger med 1/2 dl hett vatten. Rör noga så buljongen löst sig helt.

Finhacka chilin och fräs den tillsamman med ingefäran och de andra grönsakerna. När allt har fått fin färg och blivit lagom mjukt blandar du ner kycklingen, löken och nudlarna. Häll buljongen över och blanda försiktigt om.

Låt woken bli riktigt varm, smaka eventuellt av med mera salt, stänk över lite citronsaft och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se


Tillbehör till grillfesten

Modiga tillbehör till grillen

Det är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta.

Salsan kan också göras med majs, som ges lite hetta. Till hamburgarna krämar vi förstås på med en hemgjord hamburgerdressing som klår alla köpevarianter. Den härliga röksmaken i surkålssalladen är något för den modige, som kanske väljer att lägga en rejäl klick i korvbrödet tillsammans med någon bra korv. Sallad lättar upp om maten blir för tung. Prova jordgubbsallad med lagrad ost!

 grillrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...