Kycklingwok med nudlarKyckling är som gjort för wok! Snabbfrästa gränsaker, risnudlar och kryddor sätter fart på denna kryddiga rätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tillaga nudlarna enligt anvisningen på paketet. Skölj dem kallt så de inte klistrar och låt dem rinna av väl. Klipp om de är mycket långa. Finhacka eller strimla rödlöken. Rensa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i stavar. Skär paprika och broccoli i bitar. Dela kycklingen i lagom bitar. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs löken och tillsätt kycklingen när löken fått färg och blivit lite mjuk. När kycklingen är genomstekt - lyft ur den och löken och lägg i en skål så länge. Blanda nu buljong, honung och vinäger med 1/2 dl hett vatten. Rör noga så buljongen löst sig helt. Finhacka chilin och fräs den tillsamman med ingefäran och de andra grönsakerna. När allt har fått fin färg och blivit lagom mjukt blandar du ner kycklingen, löken och nudlarna. Häll buljongen över och blanda försiktigt om. Låt woken bli riktigt varm, smaka eventuellt av med mera salt, stänk över lite citronsaft och servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LångpannekakaMorot, apelsin + choklad
Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! EfterrätterMarängAlla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik. Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor! Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen! Glad påsk önskar pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|