Kycklingspett med rosmarin och yoghurtsåsMild och smakrik kyckling! Du behöverReceptet är för 4 personer. Kycklingspetten
Sås
Gör så här:Blanda vinäger, olja, honung och kryddor i en skål. Låt kycklingen dra lite i marinaden och trä den sedan på blötlagda träspett eller metallspett. Grilla kycklingen på grill eller i ugn till köttet är helt genomstekt. Salta spetten och varmhåll till de ska serveras. Skala och pressa vitlöken i yoghurten. Krossa rosépepparn och blanda i den och senapen. Smaka av med salt och peppar. Passar bra att servera tillsammans med klyftpotatis eller ris och en god sallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|