![]() ![]() Ostgratinerad kyckling i tomat![]() Snabbt, lätt och gott! Kyckling med örter och tomat blir alltid gott. Enkel rätt att förbereda i god tid. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med tomatsåsen. Finhacka löken. Krossa eller pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja i en panna stor nog att rymma tomatsåsen. Tillsätt kryddorna, saltet och tomaten. Låt koka samman och småputtra på låg värme några minuter. Undertiden skivar du auberginen i tunna skivor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen runt om så den får fin färg. (Om du gör rätten i förväg och bara vill värma den före servering ska du genomsteka köttet!) Smörj en ugnsfast form noga. Täck botten med tomatsås. Varva sedan kyckling och aubergine i formen. Häll resten av såsen på och omkring kycklingen. Strö den rivna osten över och gratinera i ugn 225 grader i cirka 25 minuter. Kontrollera så att köttet är genomstekt och inte rosa. Servera med ris, bulgur, couscous eller pasta. ![]() ![]() ![]()
|
|