Curryspett med couscousCurry passar alltid fint till kyckling. På ett grillspett är det perfekt! Här serverar vi spetten med couscous, men det går naturligtvis även med ris. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Kycklingspetten
Couscousen
Gör så här:Blanda yoghurt, curry, socker, rapsolja, och buljong. Smaka av med peppar och salt. Skär den gula löken i klyftor och rensa paprikan och skär den i större bitar. Skär kycklingen i bitar och varva på spett med lök och paprika så att varje spett får lika mycket. Doppa spetten i yoghurten och vänd dem i sesamfrön. Grilla spetten till de är helt genomstekta. Under tiden kokar du couscousen i 4 dl vatten och buljongen. Koka upp, stäng av plattan och låt den svälla några minuter. Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olivolja tills det mjuknat och låt ärtorna följa med på slutet. Blanda grönsakerna med den färdiga couscousen och varmhåll på ett ugnsfast fat. Lägg upp de färdiga spetten på bädden av couscous och servera genast med en skål okryddad yoghurt och skivad tomat eller ruccolasallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FruktreceptFem om dagenPaj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad! SurdegsbrödHembakat med klass
Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|