Curryspett med couscousCurry passar alltid fint till kyckling. På ett grillspett är det perfekt! Här serverar vi spetten med couscous, men det går naturligtvis även med ris. Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Kycklingspetten
Couscousen
Gör så här:Blanda yoghurt, curry, socker, rapsolja, och buljong. Smaka av med peppar och salt. Skär den gula löken i klyftor och rensa paprikan och skär den i större bitar. Skär kycklingen i bitar och varva på spett med lök och paprika så att varje spett får lika mycket. Doppa spetten i yoghurten och vänd dem i sesamfrön. Grilla spetten till de är helt genomstekta. Under tiden kokar du couscousen i 4 dl vatten och buljongen. Koka upp, stäng av plattan och låt den svälla några minuter. Hacka lök och strimla paprika. Fräs i olivolja tills det mjuknat och låt ärtorna följa med på slutet. Blanda grönsakerna med den färdiga couscousen och varmhåll på ett ugnsfast fat. Lägg upp de färdiga spetten på bädden av couscous och servera genast med en skål okryddad yoghurt och skivad tomat eller ruccolasallad. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltPeppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon. SconesPizzasconesDet är inte alltid man har lust eller tid att svänga ihop en pizzadeg. Hoppa över jäsningen och gör en enkel pizza på sconesbotten . Snabbt, lätt och gott. Lägg till en skål god sallad och servera en kall öl till - succen är given! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|